The Worlds Fastest Indian

Twfi_2

In navolging van geert zijn verhaal over Zodiac, dacht ik weer even terug aan een film die ik pas heb gekeken die toch ook wel veel indruk op me maakte, en zeer zeker past bij  CFX.  The Worlds Fastest Indian vertelt het verhaal van een man op leeftijd gespeeld door Anthony Hopkins, die een oude Indian motor uit de jaren 20 verbouwt om een wereldsnelheidsrecord te breken. Dit alles wonend in een oude schuur, met weinig geld, en ouderwetse doch creatieve oplossingen. Hij wil met de motor naar amerika reizen om op de zoutvlaktes de ultime test te doen. De hele film werkt eigenlijk hier naar toe. Erg mooi en emotioneel verhaal. Pure passie voor de motor, snelheid, en een soort van romantische idealistische gedachte waar je week van wordt in de benen.
De traagheid van de film staat in prettig contrast met de snelheid van de motor. Voor de ware speedfreak zitten er dan ook de nodige kippevel momenten in, en enkele shots zouden zeker niet misstaan in de podrace van starwars.

Verplichte kost.

Flo

19 thoughts on “The Worlds Fastest Indian

 1. Rik

  Wat een schitterende foto! Die verbeten kop en dat laaggeplaatste stuur, heel mooi!
  Het lijstje ‘to see’ loopt zo langzamerhand wel de spuigaten uit.
  Er was ooit een plan voor een CFX filmavond, lijkt me (zeker na laatste twee items)een fijn plan.
  Ik kan zorgen voor beamer, en eventueel lokatie (dat zou dan wel het kantoor in G’malsen worden: thuis niet zo veel plek).
  Itempje openen om iedereen aan te zetten tot het inzenden van personal fav’s?
  Of juist onbekende ‘dark horses’?
  Moet mbv. imcdb ook wel lukken.

  Reply
 2. geert

  Mooi sfeerplaatje (x2) Flo ! – lijkt me een aanrader voor ‘n CFX filmavond. De vraag is hoeveel (top)films je op 1 avond/dag/nacht menselijkerwijs kan verwerken…?

  Reply
 3. Rik

  3 moet kunnen, als ze heel goed zijn 4 (?)
  We zouden er zelfs een ‘all nighter’ van kunnen maken; er is altijd eten op het bureau en er is een douche! (matje en slaapzak zelf meenemen).
  Kunnen we één en ander ook verwerken met méér dan één biertje!

  Reply
 4. Mattijs

  Wacht oooooooop mij! Dit doet me met heimwee terugdenken aan de eind jaren negentig sessies. Bakelse nachten zijn lang. Floris, Bobby en ik hebben het een keer geschaft drie Star Wars te kijken en daarna nog 6 Jackie Chan Films….maar na van die laatste gaan er ook 13 in een dozijn….niet “alle dertien goed”. Het lijkt mij echt een leuk plan…..ik kan goed bitterballengarnituurtjes bakken…..Bobby in tha house?
  Flow…..Wat een schitterende plaat en mooie beschrijving van die film! Voor mijn gevoel hoef ik hem eigenlijk niet meer te bekijken…kan me helemaal voorstellen. Meteen een collega op de hoogte gebracht……die hem al op dvd heeft…..nu kijken of later tijdens een CFX MEGA MOTOR MOVIE MARATHON?

  Reply
 5. floris

  Jaaaah! Mattie, dat waren nog eens tijden he … de wereld bestond niet en als je 24 uur film wilde kijken … dan deed je dat gewoon.
  Ik kan me ook nog een 3d studio jamsession herrineren. 4 dagen opgesloten in een huis met films, biertjes, bitterballen, stapels lp’s, computers in de huiskamer en de hele dag dikke 3d spaceships bouwen. Toen heb je nog shag leren draaien! hahaha … nah ja .. nu wordt het te cheezy.
  Maar ja! film nacht zie ik wel zitten!

  Reply
 6. bobby

  Hmm….filmnacht…..snelheid, autos, snacks, mannenpraat…waar wachten we nog op??
  Laat me effe terug komen van vakantie (tip gaat allen naar Tokyo..heeel bruut, weinig vette auto’s though). Ben voor een fav. lijst.
  Kunnen we misschien voten of zo.
  bob

  Reply
 7. geert

  @Bobby, zonder gein, ben je er nog ff? Misschien volg ik je raad wel heeeel snel op! Zou tof zijn te meet n greeten… avondje karaoke?

  Reply
 8. bobby

  Jahaaa, de Tokyo motorshow (27 okt-11 nov), heb de posters overal zien hangen, maar helaas (nou ja helaas) vertek ik a.s. maandag naar Kyoto met de bullet trein..3 uurtjes, ben 1 nov weer terug in Tokyo en vlieg de 2e (lokale datum) zuruck naar die Heimat, misschien dan nog op de valreep?

  Reply
 9. Rik

  Hee Bob!
  Lang niet gezien, goed dat je weer wat van je laat horen, al moet je daar blijkbaar eerst voor naar Japan !?
  Volgens mij ben je een hele mooie reis aan het maken; mogen we daar een verslag van verwachten op CFX????????

  Reply
 10. geert

  @bob – heel jammer da wordt dus moeilijk – ben wo 24 t/m ma 29 ter plekke, dan 1 dag ‘lost in translation’ en vervolgens op 31 weer terug naar huis – nog tips voor het weekend in Tokyo? (Ik heb je emailadres niet meer vandaar via deze ietwat lullige omweg)

  Reply
 11. bobby

  Hey Rik, ik zal proberen een soort van verslagje te maken..maar beloof niets..3 weken is heel veel ervaring..en Tokyo alleen al is 1 hersenhelft…en als ik terug ben staat er weer een berg werk voor me klaar..ga mijn best doen..en.geert..bobby@houseofsecrets.nl..maar afspreken, dat gaat moeilijk worden, mochten er plannen veranderen, hoor je het right away.
  sayonara

  Reply
 12. geert

  GRAND PRIX moet natuurlijk sowieso op de agenda – de DVD release was lang geleden de aanleiding om ueberhaupt iets te organiseren….

  Reply
 13. geert

  Da’s wel erg maf, om hier als CFX|JP delegatie te zitten, met Bobby op luttele Shinkansen uren afstand en Ivo op taxiafstand gecrashed in zijn hotelkamer na 2 dagen op maximum overdrive… (Lekkere NSU revival trouwens die kleine rooie rakker – moet je wel live gezien hebben om te waarderen; de persfoto’s flatteren het uiterlijk niet en het interieur kan je al helemaal niet ‘pakken’ zonder ‘touch & feel’. Mooi werk!)
  Verder genoeg te zien om de hele harde schijf vol te compo’neren – visual information overload! Nu nog tijd om het te ‘verwerken’ …

  Reply
 14. gerard

  Ja mannen!
  goed initiatief! Ben gelijk voor. Zat net op zolder, en heb gelijk maar de slaapzak ‘on hold’ gezet. Altijd makkelijk als je,je spullen weet terug te vinden,hahaha. Hoeveel info deze jongen kan qua film kan verdragen weet ik niet. Echter ben wel getraind nu, als gevolg van de derde aanwinst genaamd ‘Mick’. Oftewel, t.z.t. is deze film-actie een welkome afleiding, hahahaha.
  greetz, Gerard

  Reply
 15. Mattijs

  @ Gerard: Ik ben al veel te lang weg merk ik. Overal “poppen” kleine de grond uit! Heb dus wat gemist, maar ergens in mijn achterhoofd beginnen wat dimes and nickles te vallen. Ik wist niet dat jullie 1 op 2 liepen. Moest van de week nog aan jullie denken. Bij deze dan maar alvast een hartelijke proficiat!

  Reply
 16. bobby

  Nou toch nog gelukt om effe een paar drankjes met Geert te doen, ergens in een whisky barretje ergens in Shinjuku, Ivo waar was je nou? Nu is ‘t Lost in Translation gebeuren compleet.

  Reply
 17. geert

  Kort voor het slapengaan nog even zappen vannacht, blijkt er een marketing aktie van Canal+ te zijn: we krijgen ongevraagd 2 weken gratis abo voor-’geschoteld’ op drie van hun filmkanalen. Het was weliswaar al dik na middernacht en ik viel middenin de movie maar het beeld van Anthony Hopkins, dwars door een desolaat landschap cruisend in een gammele fifties bak met daarachter hobbelend een rudimentaire kar met rood sigaarvormig projectiel erop was genoeg reden tot verder nachtbraken. Erg mooie film idd. Fantastische scene (seeeen – niet scène), daar op de Bonneville flats. Onovertroffen, die typisch Amerikaanse race-graphics op de voertuigen. Mooi imcdb territory sowieso, deze film. Wat me trouwens het meest verraste waren misschien nog wel de geluiden: de zeepvormige en supergestroomlijnde snelheidsmonsters roepen associaties op met serene, stille en supersoon suizende kracht – tot je de brakende en stuiptrekkende V8 geluiden onder die zachte omhulsels uit hoort komen. Kicken!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>