BOB’S REFILL

080215bos_big_boy_burbank01 Hier is het adres voor diegene op een vrijdag avond honger en niets te doen heeft; 4211 Riverside Drive, Burbank. Bob’s Big Boy levert brullende big blocks voor het oor, bont blik voor het oog en burgers tegen de honger. De parkeerplaats rond uitvinder van de double-decker hamburger is elke week weer het toneel van een fantastisch schouwspel. Vandaag de refill.

Tijdens de middagpauze nog snel even langs de locale electronicazaak om een statief te kopen. Twintig dollar voor anderhalve meter standvastigheid. Met de klei nog in de ogen vertrekken we rond zeven uur vanuit de studio. De beelden van afgelopen week hebben voor zich gesproken.
Craig Durfey is op het laatste moment meegekomen. Zo ook Raul, Mirko, Regina, Patrick en Laurent. Het zwaan kleef aan princiepe heeft de groep doen groeien naar acht man. Gezellig.

Vorsprung durch Technik? Terwijl ik nog met mijn statief loop te stoeien zie ik Steve Lewis heel wat flexibeler het asfalt afkruipen. Been there before. Tussen ons blijft het een gezonde competitie waarbij vanavond de rest van de groep als jury fungeert. Ik trek weer eens aan het kortste eind. Hij de scherpere blik, ik de scherpere fotos. „We have to swap photos before you go back to Germany“. Twee volle zithoeken en acht hamburgers later weer naar buiten voor de tweede helft.

080215bos_big_boy_burbank02
Wat zijn Amerikanen toch vriendelijk. „Sorry“, mensen stappen uit het beeld als je een foto wilt maken. Een stoel verplaatsen is geen probleem als je het vraagt. Trotse en relaxte bezitters. Het echtpaar dat de groene Dodge Charger op de beste spot van het terrein heeft staan vraagt na of de fotos online zullen verschijnen. „Carfreax with an X dot com“. Ze zullen gaan kijken en geven nog een tip mee voor de Europeaan. De laatste week van Maart is het te doen in Las Vegas. MoPar moet je gezien hebben als je van Burbank houdt.

Zoveel vriendelijkheid en aanbevelingen kent zijn grenzen. Een oudere man volgt ons op de voet en geeft zijn mening over hoe en wat te fotograferen. Kritisch meekijkend op het display na het afklikken. Welkom tot de digitale fotografie.

Een strak witte „Herbie“ staat naast een Cobra onder wit tl-licht te glanzen. De witte helm als passende prop op de kap. „These two cars should race eachother“ klinkt het naast me. De twintiger blijkt de eigenaar te zijn. Na een praatje snel door naar het volgende highlight. Best of show is vanavond de gif groene en zeer extreme Rod Fink bolide. Wat nog mist is de Hotwheels verpakking. Het gele licht straalt mysterieus als de eigenaar nog maar eens zijn enorme motor start en het event voorziet van een passende soundtrack. Geweldig.

080215bos_big_boy_burbank03

3 thoughts on “BOB’S REFILL

  1. anja

    Hoi Mattijs,
    Wat ben je productief de laatste tijd. Ontzettend leuk. Je foto’s en stukjes zijn zo wervend, ik zou alleen al voor zo’n burger, cheeseburger natuurlijk, een ticket naar L.A. nemen. Nog een paar fijne weken in Amerika, vol leuks en interessants voor in je boek.
    Anja

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>