ENZOVOORT

080229the_enzo Zomaar een dag. Alhoewel. 29 Februari komt niet zo vaak voor. Schrikken is het in ieder geval niet meer na terugkomst van de dagelijkste lunch buiten de deur. En in dat buiten de deur zit het hem nu juist. Wanneer de ontwerper weer achter zijn papier gaat zitten in California doet hij dat altijd met een prikkelende nasmaak onverwachte indrukken. Vandaag is het weer eens raak. Een voiture dat in Europa alleen op zolderkamertjes te vinden is staat nonchalant voor de studio geparkeerd. De eigenaar, of misschien is het gewoon de bestuurder, brabbelt minuten lang in zijn cellphone terwijl zijn voertuig omzwermt wordt door een meute grote kleine jongetjes. Geen reactie. California Coolness. To be seen….oftewel…to be scene.

Mijn Green Tea Latte transformeert zich langzaam in een Frappe. Toch schiet ik nog een paar kiekjes en wacht op het verlossende janken van een startende Ferrari Enzo. Niet mooi op een poster, maar erg puur in het echt. Zomaar een dag.

2 thoughts on “ENZOVOORT

 1. Rik

  Homesick all the way!
  De reportages uit M√ľnchen, Gatow en Berlijn zijn mogelijk cultureel ‘hoogwaardiger’, deze culturele ‘platheid’ is onweerstaanbaar!
  Keep on afterburning!

  Reply
 2. Geert

  HEY! Da Kalifornia Kid is back on the block!
  Wat een lekker stukje proza Mat, geweldig neergezet. A thousand words says more in dit geval.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>