PORSCHE MEETS HILTON

080223porsche_swap_meet_hilton_lax Hilton meets Stuttgart. Hoogpolig tapijt en kroonluchters, klapstoeltjes en koffie. Uitgestald over vele tafels ligt zestig jaar Porsche geschiedenis. De mythe heeft haar prijs. Het duurt even voordat we de conventieruimte van het hotel binnenstappen. De parkeergarage is gevuld met vele originals. Glanzende lak in wit tl-licht.

Een goed gevulde portomonee is hier een must voor diegene die een stukje geschiedenis mee naar huis wil nemen. Een schitterend affiche uit vervlogen dagen. „Fourhundred dollars sir“. En dat zonder met de ogen te knipperen. Tussen het amerikaanse door hoor je Duitse gesprekken. „Er redet und redet und redet, Stunden lang, kauft aber nichts! Ich werde ihm nicht los!“

Na een half uur heeft mijn portomonee een dramatisch dieet ondergaan. Stuttgart in plastic tassen “to go”. Het ultimatieve Porsche Rennsport boek doet het goed op elke koffietafel. Fantastische fotos, mooie details en zeer uitgebreid. Alles verpakt in een strak package.
Naast speelgoed uit 1975 vind ik eindelijk het schaalmodel dat al lang hoog op mijn lijst stond. Porsche 908/03 Targa Florio, in Gulf trim. Na kort onderhandelen over een goede prijs verdwijnen de laatste bucks. Het is even slikken. Collega Mirko heeft behoorlijk toegeslagen en kan me geruststellen. „1.48 Mattijs, 1.48“

3 thoughts on “PORSCHE MEETS HILTON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>