SUPER SUBARU

080219super_subaru
“Mattuchellach, you will like this”. “Tomorrow I am going to pick it up. It’s the opposite of my other car except one thing”. Een moeilijke vraag op een zondag namiddag. Per E-bay gekocht? Dik en groot wellicht. Ik waag een paar pogingen, maar houdt het na een roze Rolls Royce Corniche met tijgerprint uit 1981 voor gezien.

Op maandag ochtend is iedereen er vol van. „Heb je de nieuwe auto van Yuval gezien?“ Nadat ik mijn emails gelezen heb begeef ik me richting de binnenplaats. In het felle ochtendlicht staat ze geparkeerd. Collegas lopen met een dikke glimlach rondom de kleine Japanner. „Hebben ze het per post gestuurd?“ Grappen zijn snel gemaakt, maar de bewondering blijft. Reduced to the max anno 1970. Zo fragiel, simpel en slim. Vier personen en een berg baggage op nog geen vier vierkante meter. De topsnelheid van 80 km/h bereikt deze luchtgekoelde Subaru Sambar na veertig seconden. Drieentwintig my little ponies uit een blikje cola. Yuval had gelijk, een compleet contrast met zijn ander vervoermiddel.

Kijken en proefzitten is leuk, rijden is een belevenis. We gaan lunchen op Main Street. De exterieur collegas suizen in de dikke Phaeton voorbij als we de dunne deuren dichtgooien. We zullen ze niet zo snel inhalen, maar hebben wel enorme lol. „Ik heb ook een airco“. Met een kraak gaat het luikje in het vooronder open. Frisse zeelucht stroomt naar binnen. Mensen op straat blijven verbaasd staan alvorens een dikke grijns of een thumbs op verschijnt. Twee Iraniers zijn er als de kippen bij als we inparkeren. „Petrol or diesel?“ Dit ruimtewonder blijkt een globale geschiedenis te bezitten.

„You don’t have to be big to get the job done“. Een mooi statement in oversized Los Angeles.

3 thoughts on “SUPER SUBARU

  1. Rik

    En de geschiedenis herhaalt zich via de VW Space Up: 4 personen en berg bagage en kleine motor achteronderin. Uit de text maak ik op dat de andere auto van Yuval de T3 is? Dat maakt het verhaaltje dan weer helemaal rond!
    Het is weer tijd voor slimmigheid!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>