X-FILES – ONE YEAR LATER

070210autobooks_burbank_2008
Zo, eindelijk weer up to date. Die Heimat kan dit blog weer op vaste voet volgen. Nog zes weken en dan gaat de reis terug naar Ingolstadt. Met welke snelheid moet nog vastgelegd worden, maar het idee is om een cross-sectie door de States te maken. L.A-NY. Per auto. Tot die tijd zal ik nog pakken wat ik pakken kan. U kan meegenieten.

Up to date? De realiteit gaat te paard, het blog te voet. Net als ik wil gaan zitten om de trouwe lezers op de hoogte te brengen dient zich de volgende gelegenheid aan. Het gevolg zijn gaten in de CFX-CA matrix en een hard drive vol „unreleaesed“ indrukken. „Mattijs, waneer kunnen we een post verwachten van onze vakantie?“ klinkt het uit Nuenen. Drie weken California zijn de radar ontdoken. Drie dagen Utah van afgelopen October? U heeft het gemist. Aan de directors cut wordt echter gewerkt. De gaten met plamuur gevuld. Of deze X files het world wide web nog zullen zien is af te wachten. In mijn boek zullen ze echter niet ontbreken.

Bij deze vul ik het eerste gaatje. Aanleiding is mijn bezoek aan Burbank afgelopen vrijdag.Het leek en was lang geleden dat ik daar voor het laatst was. Precies een jaar. Insiders hebben het al gezien. De gast in het groene t-shirt is niemand anders dan Michiel H te E.

Samen op pad in the valley. Burbank Auto Books als eerste tussenstop. Op zaterdagochtend de meeting spot voor local klassiekervolk. De kleine parkeerplaats is rijk gevuld. Voor op straat plant een trotse bezitter zijn diep oranje 54’ Vette tegen de curb. Binnen, in het eldorado voor autoboekenwormen krijgen we een tip. Hollywood Hot Rods. Snel het address opgezocht. Is dit een grap? Bonnywood Plaza, een Dead end street met haar rug naar de 101 gekeerd. In het bakstenen bouwsel vliegen de vonken van lasapparatuur hevig in het rond. Live Top Chopping, en wij zijn getuige. De binnenplaats vol met metaalplaten en blikdelen. Hier wordt gewerkt met blote handen. Voor de deur staat het visitekaartje van de rodders. Mat zwart en pinstriped.

Na dit eerste echte contact met Custom California volgde de reeds bekende kettingreactie. Donut Derilicts, Pomona, Pebble Beach, Huntington Beach, Moon Eyes ….you name it.
Komende vrijdag hebben we weer afgesproken bij Bob’s Big Boy. Van plamuren zal het, uit ervaring sprekende, dus niet zo snel komen. De rest van de X-files heeft u dus tegoed. Keep you posted.

070210hollywood_hot_rods2008_2

One thought on “X-FILES – ONE YEAR LATER

  1. geert

    Ik reed zojuist op weg naar huis een truck voorbij met een dergelijke ‘Deuce’ erop. Satijnzwart, witte USA kentekenplaat, rode rims met chromen doppen – en vlammen. VEEEEET!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>