GO WITH THE FLOW, PART I

080314-01-Venice Beach

Donderdagmiddag sta ik voor de tweede keer deze week op LAX Airport. International arrivals, het is vol en alles duurt lang. Wachtenden staan klaar met getrokken cameras. Reizigers van ver druppelen binnen in de te kleine hal. Ik denk nog even aan de emails van de afgelopen week. Things to do in Los Angeles. Na een dik uur mensen kijken komt hij aanlopen, de rolkoffer losjes in de hand, vermoeide blik, passend t-shirt. Floris is in town. De komende week samen op pad met mijn soulmate uit Nederland. Vele hotspots op ons gezamelijke to do lijst. L.A is niet onbekend voor ons. Toch zullen we beide veel frisse input op ons netvlies laten branden.

De eerste avond staat in het teken van aankomen. Via de studio richting the Counter. Een goede hamburger doet het altijd goed. De koelkast in Venice is  gevuld en staat de garant voor een stevig ontbijt de komende dagen.

080314-02-Venice-Sawtelle

Vrije tijd. Wij hebben een week, de hippies aan het strand van Venice de eeuwigheid. We schieten wat fotos en maken een praatje. Een oude rot met bloemen in het haar is per handkar vanuit Santa Barbara komem lopen. Honderdvijftig kilometer. Respect. De L.A. intro verloopt ook vandaag via belopen paden. Toch is het elke keer weer een nieuwe blik op een stad in beweging. Voor de Japanse supermarkt staat vandaag een metallic groene Road Runner. Fantastisch licht en gekleurde strepen op het asfalt doen de rest. Sushi to go and ready for Sawtelle. Giant Robot, check, t-shirt, check.

Veel staat er op onze lijst en de dag is niet meer al te lang. Sunset op Mulholland Drive zou mooi zijn, en ja, Amoebe Music kan eigenlijk niet ontbreken. Veel snelle indrukken. Hoezo teveel hooi op de vork? Morgen gaan we nog vroeger op pad!

080314-03-Bobs Big Boy Burbank

Toch pakken we in de warme avond nog een hamburger mee in Burbank. Mijn vaste vrijdagavond stek de afgelopen maanden is weer druk bevolkt met locale carfreax. Ronddwalen, kijken en luisteren. The beat goes on. Ook voor ons. Morgen verder waar we gestopt zijn.

080314-04-Bobs Big Boy Burbank


2 thoughts on “GO WITH THE FLOW, PART I

 1. Geert

  Onwaarschijnlijke scene daar in Burbank. Alweer retejaloers bij deze aanblik(ken). Het waren ook absolute styling kings die Yanks – waar blijft de tijd? Je gaat zo weer hopen dat minstens een paar van de big three het overleven, alle submerken inklusief. Ouwe favo Roadrunner, Vette ‘Vette hood scoop, lekkere dikke ‘forties’ reet en altijd gave GT, maar de pedestrian-unfriendly voetgangervanger (Riviera?) topt werkelijk alles. Keep ‘em coming!

  Reply
 2. Rik

  Wat ben ik toch een Mega-Loser (hoofdletter M, hoofdletter L), nu weer deze posting, met Flo: Hot damn, waarom ben ik nooit op de uitnodiging van M. ingegaan??
  Blijf vertellen voor diegenen die te laf zijn het zelf te ondergaan.
  Ingolstadt (en vliegtuigmusea) zou toch een keertje moeten gaan lukken (Geert, hou jij mijn handje vast?)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>