GO WITH THE FLOW, PART II

080315-01-Melrose

Snelle hanenpoten in het kleine Moleskine boekje dat ons deze week weer zal begeleiden. Fairfax en Melrose. Turntable Lab. Gisteren even aan kunnen ruiken, vandaag nemen we de  tijd. Melrose, een lange straat met bonte winkels. De doorloopsnelheid is er hoog. Een enkeling blijft waar velen het met frisse verf verzoeken. Boetieks en art shops, Melrose biedt veel. Floris en ik parkeren ergens in een zijstraat. Te voet zie je meer. Flagship stores en eenmanszaakjes. 

080315-02-Melrose

Een ontdekking is de SLB shop op Fairfax. Een zaak die California op een paar vierkante meter samenvat. Fashion meets skateboarding meets singlespeed meets tattoo meets hotrodding. Mooie shirts en tijdschriften. De plastic tassen vullen zich. Veel onverwachte toevalstreffers vandaag. Melrose, tacky and trashy, funky and colourfull. Tenmidden van dit circus dreunt een sonore toon door kleur. Een knal oranje Gallardo, alles past.

080315-03-Melrose

Voordat we richting Down Town gaan trekken we de Hills in. Mulholland Drive part two, vandaag met dramatisch licht op deze eindeloze stad. Het blijft droog. In het gouden licht cruisen we door Little Tokyo. Veel winkels zijn al gesloten, tijd om wat te eten. In een veel te klein tentje zitten we een dik uur lang in Japan. Onze ogen zijn aan rust toe na de vele indrukken vandaag. IWat staat er nog op onze lijst vandaag?  Een architectual landmark moet hier ergens om de hoek liggen.

In het donker lopen we even later door de brede straten richting Down Town. Rechts het politiegebouw dat in films regelmatig terugkeert. Links doemt een hoge monliet op. Het CalTrans Headquarter is relatief nieuw en springt vooral 's avonds in het oog. De neonverlichting doet denken aan de brede lavastromen op de highways. Inpsirerend. Een must die in geen enkel Moleskine boekje mag ontbreken.

080315-04-Down Town


3 thoughts on “GO WITH THE FLOW, PART II

 1. Rik

  Man, man, man, wat een land (op zijn Utreg’s)! Lees tussen jouw regels ook wel iets van heimwee(?), hoelang kan Ingolstadt hier nog aan tippen?
  Isuzu SUV was als concept groots (Simon Cox), als productieversie slechts een muurbloempje: Het schoolvoorbeeld dat ‘het ware’ vooral in de juiste proporties zit; de detaillering is zo goed als identiek als op de concept.
  Goeie helm ook, mooto voor vandaag ook: BE TREU !!!

  Reply
 2. Mattijs

  @ Rik: be true. Ook ik zit hier na te genieten met een lichte vorm van heimweh. Fotos en momenten krijgen hun plek, de kast nog vol lp’s die nog geluisterd moeten worden. Ook in Ingolstadt ontbreekt het niet aan overgebleven food for the brain. Opgewarmde pasta, soms smaakt het nog beter!

  Reply
 3. anja

  Hoi Matt,
  Ik krijg heimwee! Komt er nu nog meer? Kan ik met kerst een boek onder de boom verwachten? Nu nog even naar Bavaria. Doei, Anja

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>