CURB YOUR ENTHUSIASM!

080401-Street Life-09

Een snel ontbijt. Voordat ik de deur uit ga grijp ik de camera. Charged. Een normale dag in Venice. Vaak is het om de hoek al raak. De modellers wachten in de studio, het sluimerige ochtendverkeer is langzaam. Meestal overheerst de haast, vaak is ook de verleiding te groot. Stoppen voor een shot of niet? De vele alternatieve routes die ik als local neem zijn bezaaid met indrukken. Autos die opgaan in hun omgeving. Aus dem Bilderbuch so zu sagen. Curb your enthusiasm! Het vastleggen van California Car Culture als sport. Kruimels binnen een groter geheel. Nu of nooit.

080401-Street Life-10

Tegen de hoge stoepranden staan ze nonchalant geparkeerd, de juwelen van de straat. Het spectrum weerspiegelt de maatschappij. Van mint condition tot wegroestend onderkomen. Monumenten van de Amerikaanse geschiedenis. Autos als ultiem middel om te communiceren hoe je denkt en wie je bent in een stad die draait om mobiliteit.

080401-Street Life-11

Bumperstickers en numberplates. "An eye for an eye makes the whole world blind". "One nation under whose god?"  "LA Yoga", "Servuus","Ipod Lvr". Subtiele details op rollend America. Veertig Dollar en een stapel papier bij de DMV en je kan je "plates" zelf vormgeven. Met de gadachte heb ik gespeeld, helaas kwam het er niet zover vanwege de bijkomende bureacratie voor leasewagens. CFX CA was nog vrij, het zou mooi geweest zijn. Een half jaar rondrijden met de specs van de Audi dealer had ook ewel iets. 4.2 Quattro. De prijs daarvoor was een aantal bonnen van de locale parkeerwachter. Alhoewel het straatbeld anders doet vermoeden zijn officiele kentekenplaten in California wel verplicht.

080401-Street Life-12

Lunch buiten de deur. Meestal dichtbij op Ocean Park, vaak ook ergens achteraf. De rollende Mexicaanse Cantinas als locale attractie. Naast een goeie sandwich, burger of taco is het resultaat meestal een treffend shot als dessert. Steeds weer de interne competitie met Steve. "Mattijs, do you have your camera with you?" 

080401-Street Life-13

's Avonds in Venice het resultaat van de dag downloaden. Eerst dat bericht van afgelopen  weekend maar eens schrijven. De fotos schuiven voorbij op het scherm terwijl ik nadenk over een verhaallijn. Eerst maar eens een pauze in de tuin. Het geluid van sirenes zwerft door de avond als flarden text door mijn hoofd waaien. Een leeg wit scherm, text editor, het toetsenbord ratelt, even afstand en dan verder tot laat in de nacht. Een normaal mens gaat met een leger hoofd het bed in. Nederland is weer up to date.

080401-Street Life-14

Predateren. In het voorjaar van 2006 begonnen Michiel en ik op een warme zondag avond in Eindhoven aan het medium Carfreax. "Kijk, dit is handig, predateren!". In California komt het me vaak te pas. De werkelijkheid gaat me hier te snel. Information overload. Ik heb net het ene in woord en beeld kunnen vatten of het volgende dient zich alweeer aan. Een tsunami aan indrukken. De kruimels Street Life vallen zodoende vaak buiten de boot. Vadaar deze post, gepredateerd, maar nog steeds met hart en ziel.

080401-Street Life-15

5 thoughts on “CURB YOUR ENTHUSIASM!

 1. Rik

  Quote of the day: An eye for an eye makes the world blind. Wat een onzalig idee om met ‘Servuus’ op een porker rond te gaan rijden in de US, een Beier met heimwee? Qua smakeloos zelfde niveau als de ijzeren kruizen op de Chevy. Ondertussen zucht Sylvia van verliefdheid, kijkend naar het hondje van vierkant 3. Die achterwielen van die Camaro!!! Alfaatje verstopt tussen de VW’s (om mij te pesten?) Caddy en T-bird uit Q7: Cool & Corny (in zelf te bepalen volgorde).
  Wat betreft die competitie met Steve….. waar kunnen we zijn shots zien…. of heeft hij niet zo’n groot hart als SuperMatt die alles onbaatzuchtig deelt met de hele wereld?

  Reply
 2. Mattijs

  @Rik: Alfaatje in Venice, ja af en toe zie je er toch eentje staan. Ik ga nog eens natellen in mijn fotos….en dat alles niet om te pesten hoor.
  De competitie met Steve was altijd fierce. Schitterende omgeruimde grafische style. De screensaver images op zijn Mac zou je de hele dag kunnen laten lo(o)pen. Hij minder online, maar daarentegen wel als eerste een boek gemaakt. Thema Pomona:http://www.blurb.com/bookstore/detail/278740
  Go check!

  Reply
 3. Rik

  Sjessus wat mooi!! SuperMatt? Dan ook SuperLewis!!!! Herkende mijn eerlijk gewonnen Pomona T-shirt! Zag ook nog mijn favo Audi-designer (sorry Steve) langs komen. Eén van de mooiste foto’s: Het T1 Samba skelet! Maar eigenlijk zijn alle bladzijden schitterend: Een ode aan metal sculpture met wielen!
  @Steve: Your Pomona book is absolutely brilliant! What a feast!

  Reply
 4. Mattijs

  @Rik: Meteen Steve even gebeld natuurlijk om te zeggen dat je zijn boek online compleet kan doorbladeren. Hij had het vrijgeven en denkt over een reprint na. Voorstel om een batch te doen. Bij interesse binnen de CFX community kan ik een stapel meenemen naar Nederland. Zelf bestellen kan natuurlijk ook…..
  CFX CA the visit……stoeltje voor Steve vrijhouden, he seems in for an 2010 event.

  Reply
 5. Geert

  Fantastic stuff hier (2x) !
  @Mat: lekkere afterburn of juist een ‘smooth landing’ van CFX|CA ? – fijne nasmaak in elk geval met veel ‘only in CA’ shots. Crated 904, Saab 96 a long way from home, een ECHTE Electra Glide etc etc – thanks again!
  @Steve: …sign me up! Awesome photography, excellent graphics and layout – how much does a signed copy go for? ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>