STREET LIFE

080401-Street Life-01


Ergens in November 2006 gaf mijn camera de geest. Out of focus. Met een fijne kruiskop op zoek naar de oorzaak, tevergeefs. Na een paar dagen hield ik het niet meer uit. Teveel photo oppurtunities vlogen voorbij. Een impuls aankoop uit noodzaak. Met 10 miljoen pixels snel weer op pad.


080401-Street Life-02 

Met de neus op California. "Neem je nu gewoon een foto en snijd je daarna je detail eruit, of mik je nu echt die shots zo als je ze wil hebben?" Het laatste is natuurlijk het geval. Street life 24/7. Altijd ogen openhouden en snel beslissen. Drie keer rechts het blok om als het moet. Het zoeken van een parkeerplaats als grootste uitdaging.


080401-Street Life-03


Cali Colors. Het licht fenominaal, romige reflecties en intense kleuren. Bijna altijd. Geen wonder dat hier de hoofdstad van de film gevestigd is. "Speel je wel eens vals en verander je de kleur van een foto?" Negatief, het palet is breed en kent vele schakeringen. Alles gratis. Wel heb ik uren zitten selecteren achter het scherm.


080401-Street Life-04


Vijftien vierkanten, een constante. Tweede rij, uiterst rechts. Zwarte titel op witte achtergrond. Een zondag in Pomona was een makkie, maar ook erg veel werk. Vijf uur op pad, vijf avondend achter de laptop. Gepuzzel binnen een vierkant canvas, op zoek naar contrast, richting en harmonie. Welke foto mag links naast de titel in de spotlight glanzen? Schuiven, switchen, kijken,kiezen, control z.


080401-Street Life-05


Kill your darlings. Menig foto blijft in een folder op de hard disc. Kiezen. Van de tweehonderd haalt wellicht de helft het.

Elk beeld een anekdote binnen het grote verhaal, dat is het doel. Het save as als overwinning op mezelf. Knoop doorgehakt. Ogen open en de straat op.


080401-Street Life-06


"Ready for lunch?" Ja zo meteen, nog een tape leggen. De studio uit, de straat op. Wacht even, ik pak mijn camera nog even uit de auto. Wachten bij het stoplicht, een led sled schuift voorbij. Klik. De middagpauze als inspiratie, vaak vol onverwachte wendingen.


080401-Street Life-07


Street life. Leven in beweging. Morgen is alles anders. Ga er niet vanuit dat die mint groene auto voor dito muur er morgen ook nog staat. Los Angeles now, een momentopname. Input overload, soms is het teveel. De shots op de SD. 's Nachts rust de camera. Na acht uur blinkt het lampje. Charged.


080401-Street Life-08

3 thoughts on “STREET LIFE

  1. Rik

    Prachtig weer, mooi gedateerd ook: TT & Fury III, Q7 & Pick-up truck maar vooral ook Prius & Karmann Ghia!! Zoooo 2007…. Onwaarschijnlijke classics ook: Datsun 120A(?) & derelict Checker Cab in eerste Quadrant, iets minder gewilde Charger in de derde, 4-deurs Galaxie (mwah 2-deurs is wel erg veel mooier & more street credible) in de 4e, Ami-spider in non-original US paintjob & goeie wielen in de zesde, vreemde pick-up & tuned-up convertible in 7 en flatnose-Ford-van en on-amerikaans kleine camper in de laatste. Wat een weelde, wat een werk: Applaus, applaus (in de hoop op nog meer toegiften ;)

    Reply
  2. anja

    Hi Geert en Rik, ik klap mee. Wat een surprise en deze keer ook eens roze, think pink. “Van de andere kant en zo is het natuurlijk wel” zou oma gezegd hebben: je moet niet àlles verklappen Matt. Voor mij hebben die compilaties iets magisch. Nu blijk jij daar uren aan te puzzelen. Wat een tegenvaller, net als toen sinterklaas nep bleek te zijn. xxxx klap, klap, klap, klap en ik ga er ook nog bij staan. doei,

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>