MEILENWERK

090927-Berlin Meilenwerk-01

Op een steenworp afstand van het centrum ligt in Berlijn een oude bakstenen tramremise, omgedoopt tot een auto-couture bolwerk. Het Meilenwerk is een verzamelplaats voor klassieke autos. Een oase van rust en blik. Een dikke vette aanrader voor een ieder die de Duitse hoofdstad aandoet. Een kleine delegatie Carfreax was ter plekke en kon er, zij het met een naslepende kater van de voorafgaande nacht, een mooi en intensief weekend voorzien van een mooi hoogtepunt.


090927-Berlin Meilenwerk-02


De toegang is gratis. Buiten begint het al goed, binnen wordt het alleen maar beter. Bezitters van klassiekers kunnen hun baby hier stallen in een van de vele glazen dozen. Een mooie mix tussen museum en prive garage. Ongelofelijke rijtjes en vreemde combinaties wisselen hier elkaar af. Aan de ene kant van het complex een dealer in oldtimers, aan de andere kant de ateliers. Jammer genoeg op zondag gesloten. In de Britse hoek staat een E-type met de kap open, bij de Italiaanse sleutelaars staat een Guilia met las littekens op de brug. Schitterende stillevens. Bureauruimtes voor specialisten, een mooie verzameling. ik schiet mijn platen en kom net na vier uur terecht bij een volgepakte winkel met modelautos. Net gesloten, misschien maar goed ook.


In het Meilenwerk kom je ogen tekort. Een aanrader die je niet mag missen. Go check!


090927-Berlin Meilenwerk-03

11 thoughts on “MEILENWERK

 1. Rik

  Herlich! Zitten een paar fave’s tussen: Lancia Thema 8.32: King of Understatement!
  Zo ook Alfa Berlina: Excercitie in Minimalist Design. All time great: 356 Speedster en wat te denken van een Spijker klantenauto (Ze verkopen ze dus echt! Werd laatst op de A2 ook al ingehaald door een zwarte Spider: doet toch wel wat!) Ook interessant US import SM: US imports are cool ;)

  Reply
 2. Geert

  Ha! Zoek me helemaal suf naar die Lancia van Rik, blijkt het zo simpel te zijn… Op mijn beurt gaat mijn hartje sneller slaan bij het zien van een zilveren Berlinetta Boxer, long time favorite uit mijn tienerjaren – en ook de Ghibli (de enige echte) maakt nog steeds, een kleine 40 jaar na de 1:43 Politoys (die cast) en Norev (plastic) versies, wat in me los.
  De kaart van autoland komt steeds voller met ‘CFX was here’ vlaggetjes. Alweer eentje voor op het ‘to do’ lijstje! Gaaf.

  Reply
 3. Marcel

  Heee Hallo,
  Tja mijn eerste bericht. Better late then never. Ik was vorige week nog even op bezoek bij Meilenwerk Dusseldorf. Schitterende bolides en allemaal te koop! Ben er vaker, mijn vriendin woont namelijk in DU en ik misschien volgend jaar ook.
  Dus… volgend seizoen tijdens goed weer misschien dagje uit in Du met o.a. bezoek aan Meilenwerk?? Mijn DS staat overiges klaar om naar de spuiter te gaan. Als alles goed gaat is ze het volgende seizoen is er weer bij!
  Grtzz Marcel

  Reply
 4. Rik

  @Marcel: Welkom, leuk weer zo’n teken van leven ;)
  Dagje uit in DU? Daar gaan we je aan houden!! Cars gucken en afblussen met een biertje (hoeft het niet per sé goed weer voor te zijn)

  Reply
 5. bas

  He Marcel! Goed om weer wat van je te horen!!
  Maaruh: kan dat eigenlijk wel? Een franse “dame” in Düsseldorf??? :-)
  Ben benieuwd hoe je dame eruit ziet na een bezoek aan de spuiter!!

  Reply
 6. Geert

  Let’s pick a date for Meilenwerk Düsseldorf! Can be done in 2009. Only a good hour’s drive from Eindhoven. Rik & I are in. What about the week between X-mas and New Year? Mat/Steve – how can we make it doable for you to join?

  Reply
 7. Steve

  I’d LOVE to go, but only in the New Year, 3rd or 4th of January anyone? after our film night? only 5 to 6 hrs from my place!
  Let’s make it a complete day event,maybe we could rent a room there with a Plasma or beamer for our movies/photos?
  The restaurant/bar is open until 22.00

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>