Eerste rang

2010-10-17_141842 - kopie_cr
Oud is ook best lekker. Dat werd dit weekend nog eens bevestigd – te beginnen gisteravond.

Laat, tijdens de zaterdagavond-DVD, werd het gehoor met enige regelmaat geteased door de onmiskenbare rasp van ouwe Elfertjes. Regelmatige, snelle blikken door het huiskamerraam bevestigden dat er wat leuks in de lucht zou hangen dit weekend. Met name 'first gen' 911's reden af en aan door mijn straat – wat was hier in godsnaam aan de hand?

De zondagochtend bood helderheid en begon ook vroeger dan gepland. Al rond de klok van achten gromde elke minuut een bestickerde klassieker onder het slaapkamerraam door. Een weldenkend mens kan zich daar -zich op de zondagse uitslaapbehoefte concentrerend- normaliter voor afsluiten, maar na een stuk of vijf donker ronkende passages begon het bij mij onweerstaanbaar te kriebelen – ik moest gaan kijken!

Het nuttige met het aangename combinerend, besloot ik een vroeg rondje hard te zullen lopen in de richting van de stoet (gisteren had ik immers ter zelfmotivatie nog een mooi wintersetje gescoord – redenen te over). En -inderdaad- de genummerde klassiekers vlogen mij (dit keer in de 'slow lane') met strakke regelmaat om de oren. Lekkere, ouwe Elfers bepaalden het beeld, meestal zwaarbeladen met verstralers en rallystrepen. Mmmmmmm….

Zelf net een licht bejaard beestje ingeruild hebbend, en al hardlopend het hoofd legend, werd datzelfde hoofd onwillekeurig weer gauw gevuld met mijmeringen 'what if'…

Gelukkig, op dat moment, viel een prachtig witte SC luid krassend en krakend letterlijk uit de toon – bij het missen van een versnelling. De snelheid eruit, een moment van onvermogen en wellicht zelfs schaamte bij de chauffeur… Het viel me zwaar te kiezen tussen leedvermaak en mededogen bij dit zo herkenbare ouwe-auto-verschijnsel. Ergens blij zelf inmiddels van dat geworstel en gehark af te zijn, slikte ik tegelijkertijd een vleugje weemoed weg – naar de karaktervolle nukken die alleen een klassieker biedt.

De in mijn laatste meters onverwacht tegemoetgrommende en heerlijk bevuilde 'Passo Corto' en haar breed glimlachend terugzwaaiende equipe maakten deze ongepland vroege zondagochtend uiteindelijk perfekt. Dat mijn toch wel favoriete 'cavallino' later die middag nog ettelijke malen op lui tempo rochelend langs ons huis paradeerde maakte de dag helemaal af. Che bella macchina!

Kortom: hulde aan de mannen die dat prachtige spul van weleer gebruiken waar het voor bedoeld is. Ik volg dan ook met bovengemiddelde belangstelling hoe ons 'eigen' Progetto Rally langzaam vorm krijgt en verheug me er nu al op om de zwart/witte bolide straks in full trim te mogen aanschouwen – wie weet op haar eerste historische rally event. Mooi om nu als CFX-man al virtueel op de eerste rang te kunnen zitten. 

Naast al die Elfers, MGB's en die witte (!) Giulia, had een Alfa Spider in rally-trim hier vandaag immers absoluut niet misstaan. Of een Saabje, 504 of DS.

Had ik maar zo'n ding, dan wist ik het wel!

- G.

 

Veel plezier nog Rik, je bent een held ;)

6 thoughts on “Eerste rang

  1. Rik

    Fijn verhaal Grrrt! Beschrijft precies mijn gevoel toen ik vorig jaar midden in de Tulpenrallye viel, toe ik even bij ‘mijn mannetje in Riethoven’ was. Terugredenerend denk ik dat het idee van de ombouw toen wortel heeft geschoten. Fijn om voor held te worden uitgemaakt, kan ik goed gebruiken, want na de eerste vrieskou van het seizoen, slaat de winterdip onbarmhartig toe! Gelukkig vanavond nog aan m’n Spidertje gesnuffeld……

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>