TRON

Tron 

Vanochtend vroeg met Henk naar 'TRON, the legacy 3D' geweest (dit ondanks het feit dat ie pas officieel de 26e in premiere zou gaan). Zoals eerder gemeld ben ik geen groot fan van sci-fi-fantasy-crap en tot op zekere hoogte gaat dat ook op voor deze film. Ga er niet heen voor het pakkende verhaal (good & evil, wit tegen oranje (maar niet zo spannend als WK '74), ook niet voor fabuleuze acteerprestaties (ook 'The Dude' kan deze film in dat opzicht niet redden). Maar ga er wel heen voor de vormgeving! Dik 2 uur genieten van de ongebreidelde creativiteit van Daniel Simon, hernieuwd respect voor deze ontwerper, geeft nieuwe lading aan het creeeren van max effect met beperkte middelen. Heel goed hoe hij weet te kiezen wanneer iets simpel moet zijn en wanneer juist gedetailleerd: slimme gast! Als hij ook verantwoordelijk is voor de outfits van de vrouwelijke hoofdrolspelers Quorra en Gem (hetgeen ik wel verwacht) is hij helemaal iemand die snapt wat IK nodig heb! CFX uitje? Ik wil nog wel een keer.

Tron 2 

7 thoughts on “TRON

 1. Geert

  Hahaha – ik weet niet of ik goed ben voor twee keer, maar aangezien Jonas verjaart op de ‘officiele’ (?) premiere en hij net als de ouwe helemaal verzot is op dit soort spul gaan wij as. woensdagmiddag met z’n vieren.

  Reply
 2. Geert

  …en niet te vergeten de Daft Punk tracklist, vinden we ook allebei leuk. Voor de dames is ‘ie nog een beetje te pril. Denk ik.

  Reply
 3. Floris

  haha Ik moet toch mijn soort een beetje in bescherming nemen hoor! Het is niet allemaal de Daniel simons show hoor! Joseph kosinski is een jonge regiseur met een heel goed oog voor design, compositie, autos en vrouwen :D
  Totaal geen ervaring met het regiseren van mensen, dus ik verwacht een te gestyleerde film met robots als acteurs … maar check even als referentie zijn werk:
  http://www.youtube.com/watch?v=ejFOlaF-qrw
  http://www.youtube.com/watch?v=fD1do6l-sus
  http://www.youtube.com/watch?v=SWvO0PdB0Yc
  http://www.youtube.com/watch?v=zjwS_0WV-1Q

  Reply
 4. Rik

  @Flo: Ik verwachtte eigenlijk al een beetje zoiets. Bij de credits moet je echt zoeken naar de naam Daniel Simon en daar staat dan bij: Vehicle Concept Designer. Aan de andere kant doet de sfeer en de babes wel weer denken aan diens stijl en vormtaal. Zal wel een prettige symbiose geweest zijn.
  Hoe dan ook: Verhaal en acteurs zuigen, actrices mogen er zijn en vormgeving en animatie zijn top (maar daar hoor ik ook graag jouw expert opinion over!)

  Reply
 5. Mattijs

  Hier is ie nog niet uit. Gaat deze week gebeuren. Wel loop ik al een week of drie te trippen op de fantastische soundtrack van Daft Punk. Heerlijke sfeer. A must.

  Reply
 6. Geert

  Gisteren gezien – vette film, ondanks klein beetje StarWars déja-vu hier en daar. Vond de jonge vs. ouwe Jeff Bridges wel imposant gedaan trouwens. Jammer van Gem – had mooie vormtaal.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>