GOODWOOD IN YOUR BACK YARD

Mini Goodwood

Een tijdje geleden zagen we met z'n allen de foto's van de prachtige schaalmodellen 1 op 43 van verschillende alfa's.

En meteen moest ik denken aan de truc om dit soort kiekje te knippen, zonder dat er een prijzige macrolens aangeschaft hoeft te worden.
Wat je nodig hebt is een spiegelreflex, en je standaard-lens ( mooiste is een 50-105 bv ).
Je haalt de lens van de camera, draait hem om, en houdt hem tegen de body. Ga dan met het geheel richting model tot het gewenste scherptepunt, en klik.
kind kan de was doen, en kost verder niks
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ze geschoten zijn met een eos-1Ds Mark II, daarvoor kan je heel wat keertjes het kanaal mee en weer varen ( first class), maar het gaat met elke simpele camera.
En natuurlijk ….1:1 is natuurlijk altijd beter !!! Maar dat wisten we al.

(Het deurklinkje van de porsche is de helft van een speldeknop; je ziet wat reflectie van de boom die erachter staat).


- Roland.

8 thoughts on “GOODWOOD IN YOUR BACK YARD

 1. Bas

  Leuke actie, Roland! Belichting is dan volledig handmatig dus. Macrolens was ook een optie geweest, maar dit is wat goedkoper ;-)

  Reply
 2. Geert

  Van de week nog een omgekeerde verrekijker als bril gebruikt om de microscopische code op een te verwisselen lampje te kunnen lezen. Telt dat ook?

  Reply
 3. Mattijs

  Roland, die camera kan dan nog zo prijzig zijn, de orginele manier van fotograferen is onbetaalbaar. Geweldig verhaal met dito resultaat. Willie Wortel van de maand wat mij betreft. Mooie sfeer. Doen we het full scale in Goodwood?

  Reply
 4. Rik

  Sommigen van ons hebben een tweezitter; dan is ‘the family card’ geldig. Anderen hebben gekozen voor een blokhut op wielen: ideaal voor gezinsuitstapjes.
  Conclusie: Excuus not valid! ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>